torsdag 3 mars 2011

Fötter

Fötterna är ofta en undanglömd del av kroppen. Ändå ska dom bära oss runt i livet. Fötterna förtjänar att bli omskötta på ett bra sätt. Efter en tuff vinter med stark kyla och torr luft är det lätt att få torra och spruckna hälar. Men med världens bästa fotcréme Miss Pedicure slipper man det problemet. Cremén är köpt på Rite Aid i USA och nu behöver jag mer. Det finns liknande att köpa i Sverige men till ett dyrare pris.






På 60-talet sjöng Birgitta Andersson en visa om fötter med kul text av Sven Paddock som låter såhär:

Fötter

Man ska vara glad åt fötter, utan dom man står sig slätt. Ja, tänk att tvingas gå på händer, det är svårt,  speciellt när man är mätt. Man kan sparka till folk med dom, man kan steppa om man vill. Man kan sätta strumpor på dom, vad ska man annars hava strumpor till.


Fötter det är inget att rynka på näsan åt fötter. En fot rynkar aldrig på foten åt en näsa. Hur skulle det se ut va? Utan fötter så skulle vi sjunka ner i jorden, till hit, kanske ändå hit ner. Ja, igår stod jag på näsan, gick på örona i trappan, och då så slog jag mig en tankeställare att:

Man ska vara glad åt fötter för det är mycket som dom kan, och dom kan bli så härligt ömma att man får ta fotbad i en spann. Man kan killa dom med fjäder och dom kan vada nära land, och stampa uti golvet när man ilsken är och ströva kring på egen hand i solvarm sand.

Häromdagen då så träffade jag en som sa såhär, att fötter sa han, det är inget att resonera om, Då snäste jag åt honom och sa så här: Det är det väl. Fötter dom är personliga dom, och vänliga, fötter ska man inte tvinga göra en massa saker dom inte vill, sparka på hundar och sånt där. Nej fötter dom tycker bäst om och ja.......gå, stilla i lugn och ro, bara och springa till någon gång sådär ibland.

För man ska vara stolt åt fötter, fötter ska man hålla högt. Bättre vän än foten finns ej. Höger liknar vänster fast tvärtom. Fötterna är kroppens rötter, häl och tå och mycket mer. Vad skulle vi väl göra utan fötter, till marken vi inte skulle räcka ner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar