måndag 20 september 2010

Glada laxen

Gillar du lax tycker jag du ska prova på den här maträtten. Jag fick receptet från en arbetskamrat i våras. Det blir en fin smakbrytning mellan den söta potatisen och den salta fetaosten och laxen. Praktiskt är det också för allt går att tillaga i samma ugnsform.Servera gärna ett svalt vitt vin till.

Ingredienser:
1 sötpotatis (jag brukar köpa 3)
1 grön squash
1 röd paprika
2 msk olivolja
200 gr fetaost
2 dl kesella/ kvarg
1 tsk rosmarin
flingsalt (eller vanligt salt)
nymalen svartpeppar
laxfilé 600 gr

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatis, squash och paprika i grova bitar. Lägg i en stor smord ugnssäker form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Baka grönsakerna mitt i ugnen 10-15 minuter. Sänk värmen till 175 grader.
Mosa osten och blanda med kesella, rosmarin, salt och peppar. Bred hälften av oströran över laxfilén. Lägg laxen bredvid grönsakerna och stek ytterligare 10-12 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56 grader. Servera laxen och grönsakerna med resten av oströran.
Receptet är beräknat till 4 portioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar