söndag 10 april 2011

TV

På TV är det väldigt många matlagningsprogram numera. Halv åtta hos mig, Vad blir det för mat? Primo Paolo, Leila, Jamie Oliver, Nigella med flera plus all morgontv där matlagning också ingår.

Undersökningar visar att folk inte lagar mat i sina toppdesignade kök. Kan det vara så att man nöjer sig med att titta på matlagning och på grund av tidsbrist lagar "riktig" mat endast på helger.

Sen har vi alla livsstilsprogram som ofta går parallellt med med matlagningsprogrammen. Till exempel: Du är vad du äter med Ann Skipper, Big loser, Toppform mm. Det är program där kraftigt överviktiga under kort tid får träna på gränsen till ohälsosamt. Sen krävs det att man slutar röka och ändrar sina matvanor på en och samma gång. Den som vinner är den som förlorat mest i vikt och då belönas man med pengar. Målet kan också vara att komma in i en romantisk klänning.

För några år sedan hade TV 2 temakvällar. Programmen började vid 20:00 och kunde inledas med att man bjöd in någon sakkunning för diskussion runt temat och sedan avslutades kvällen med en film om det aktuella ämnet. Det var bra TV. Klart sevärt är också Babel, Kobra och Sverige.

Bilden är från kulturbloggen.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar