torsdag 7 april 2011

Rekommenderas

I söndags kokade jag kyckling. Det känns som om det är bortglömt numera men mörare och godare kyckling går inte att få. Köttet föll från benen. Har du en kyckling som väger mer än 900 gram så får du koka lite längre än angiven tid.

Efter jag silat buljongen gjorde jag sedan en god currysås.
Buljong som blir över kan man ha i kylskåpet och göra soppa av eller till såser.



Så här gör du:

1 upptinad kyckling, ca 900 g
2 tsk salt per liter vatten
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 lök
1 morot

Lägg kycklingen i en kastrull och häll på så mycket vatten att det nätt och jämnt täcker. Tillsätt salt. Koka upp och skumma. Lägg i lök, morot och kryddor. Låt kycklingen sakta koka under lock tills köttet känns mört, ca 50 minuter. Spar buljongen till såsen. Ta upp den färdigkokta kycklingen och dra bort skinnet. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar